Historik

”Nya skor och gamla spår … Någon kommer, någon går.” (”Allt som finns i hela världen”).
Nedan hittar ni några glimtar ur min musikhistoria.

Risken finns

I början på 70-talet startade jag och Lars ”Ferne” Fernebing ”Risken finns” i Lund. I Bonniers Rocklexicon (1993) står: ”Gruppen fick med en rad närmast legendariska liveuppträdanden ställning som ett osedvanligt satiriskt och humoristiskt inslag i 70-talets musikrörelse”. Under flera år turnerade vi runt och spelade på allt från Göteborgs och Stockholms scener till musikfestivaler och krogar runt om i landet. Så småningom, lade vi ner Risken finns och startade det band som sedermera blev Ensamma Hjärtan.1976 gick jag och Ferne skilda vägar.

Ensamma Hjärtan

Ensamma Hjärtan hade många olika medlemmar under 70-talet. Pekka Lunde och jag var med från början. Det blev många livespelningar och turnéer. Ensamma Hjärtan drog fulla hus i både Sverige, Norge och Danmark. Det blev förstås också ett antal studioskivor. Nu spelar Ensamma Hjärtan återigen live. Bandet hörs också på mina inspelningar i Nite studio.

Stacks Image 1347

Ensamma Hjärtan 2018

Danielsson och Pekkanini

1982 genomförde Ensamma Hjärtan sin avskedsspelning. Samma år debuterade duon Danielsson & Pekkanini med ”Ishockey och fotboll”. Vår stora hit ”Som sommaren” släpptes året därpå. Låten blev en landsplåga och ljöd ur varenda radioapparat under lång tid framöver.

Guldslipsen

1983 och 1984 ledde jag och Christer Fant TV-programmet ”Guldslipsen” tillsammans. Vi delade ut priset ”Guldslipsen” till personer som betytt mycket för svensk rockmusik. 1986 ledde vi uppföljaren ”Istället för Guldslipsen”. Bland pristagarna fanns t.ex. Jerry Williams och Robban Broberg. Jag och Christer spelade även en hel del musik (Danielsson & Pekkanini), gjorde sketcher och en hel del annat, både i och utanför TV-rutan.