Tystnaden

Hej!

Jag älskar musik. I början passerade allt mina utspända vingmuttrar. Det dröjde inte förrän jag satte ihop egna bitar. "I'm dirty" och "I love animals" var tidiga titlar. Så växte jag till mig. Cornelis och Povel, bland andra, stimulerade min fäbless för det svenska språket. Ribban höjdes. "Varför vill ingen ha mig" och "Ett höstlöv"; brådmogna men minnesvärda försök. Hoppades väl att någon skulle se mig. Och så blev det. Ibland. Idag, när jag la gitarren mot magen, hände något magiskt. När jag drog handen över strängarna hade jag visst en ny sång på gång.


Are you talking to me?

Hej!

Nu har det snart gått fem år sedan jag skrev följande:
"Det här är mina första rader i dagboken, som jag planerar att hålla på med tills jag går i pension om fem år. Jag står i begrepp att lämna Linnéstaden till förmån för Västra Frölunda. Där hade jag som nyutexaminerad taxichaufför min första körning från någon av musikgatorna. Tror att det var Mandolingatan. Det blev en bom. Kunden dök aldrig upp eller så var det jag som tog för lång tid på mig att hitta adressen. Hur som helst var det en av livets många, nyttiga läxor. I taxiuniform med vit skjorta och blå slips kryssade jag fram i en gammal, svart Mercedes. En helt ny värld öppnade sig och som nyinflyttad från Lund lärde jag mig att hitta överallt i Göteborg."
Jag funderar på att fortsätta med dagboken i minst fem år till.

Schack men inte matt

Hej!

Schack är ett öppet spel. Där finns bara brädet, pjäserna och de två spelarna. Spelet har under de senaste åren dominerats av Magnus Carlsen, en 28-åring från Norge. Just nu möter han amerikanen Fabiano Caruana i den tolv matcher långa kampen om VM-titeln. Det har varit, minst sagt, spännande att följa giganternas dragspel. Efter elva stenhårda bataljer återstår nu bara ett sista parti på måndag. Den som vinner blir världsmästare i schack. Matchen kan endast ses på nätet. SVT sänder inte. Man satsar istället på "Vem bor här?" och "Gift vid första ögonkastet".

Tillsammans

Hej!

Quiz på Vita. Den familjära restaurangen är fullsatt. Stämningen är på topp. Francesco seglar runt i sin festsmyckade lokal med ett brett leende. Här möts människor. Ensam är inte stark. Tillsammans mår vi bra. Myten om en ensam hjälte är inget annat än en myt. Frågesporten, som delvis blir tvåspråkig, går hem. Den är lärorik. Och lite utmanande. Fullärd blir man ju aldrig. Kanske är det just därför vi fortsätter.

PUFF

Hej!

I fredags var jag på Sveriges Radio med en spektakulär utsikt över älven. Det var Stefan Livh som bjudit in mig till sitt radioprogram. Jag hade satt nya strängar på gitarren och var laddad till tänderna. Det blev som alltid, när det är direktsändning, en nervkittlande historia. Jag hade ingen som helst förhandsinformation mer än att jag skulle framföra två av mina sånger. Så blev det! Gitarren klingade fint och rösten höll. Jag fick dessutom tillfälle att göra reklam för ett förbund som jag har skapat; PUFF- Pensionärernas UngdomsFörbund Frölunda.