Precis som du är!

Hej!

"Du ska komma precis som du är" finns nu på Youtube. Det är fantastiskt vad man kan göra med enkla medel. Jag minns när musikvideon kom. Då var det andra bullar. Stora inspelningsteam och ännu större kostnader. Nu behövs, i princip, bara en bra låt och en dator. Ja, och kanske en artist då. Håll till godo!

2019-02-17 400 px

Uppgrrraderad!?

Hej!

Har uppdaterat hemsidesprogrammet. Det gick ju bra. Eller inte? Inte lätt att veta. Halva skärmen täcks plötsligt av meddelanden av typen "Länk saknas" och "Remove all?" Känns det igen? I händerna på något man inte förstår, och där en knapptryckning kan radera allt som, över tid och under stor möda, åstadkommits. När jag trycker på "Publish" får jag veta hur det går. Den här gången.

2019-02-09 blogg kyrka 400 px

Ett ögonblick!

Hej!

När jag skaffade mig kameran visste jag först inte hur jag kunde använda den. Barn och barnbarn skulle förstås, dokumenteras. Men vad mer? I sökaren upptäckte jag ögonblick, bilder, värda att bevara. Idag ramade jag in ett av mina tidiga försök. Det första fotografiet som jag blev riktigt nöjd med. Ja, perfekt blir det väl aldrig. Kanske inget ens att sträva efter. Om bara ett dygn aktiveras mitt seniorkort.

2019-02-02 marsvin 400 px

Nytt År!

Hej!

Så var det dags igen. Ett nytt år har börjat. Det sextiofemte för min del. Nya saker händer. Det är lite som när man fyllde sju och fick börja skolan. Ålderspensionär är dock all in. Nu blir det på riktigt. I veckan fick jag min "guldklocka" från Västtrafik. Precis som skolbarnen får. Fast mitt kallas för seniorkort. Gott så! Nu kan jag åka fram och tillbaka på spårvagnen, och supa in staden och dess människor. Min senaste sång, "Längesen är närmare än nu", kom till på detta sätt. Med näsan mot fönstret.

2019-01-19 fönsterträdspegling 400 px

Mittemellan

Hej!

Jag går till Torget för att köpa sill, klementiner, fikon och kanske en vällagrad ost. På väg nerför backen möter jag en dotter i armkrok med sin gamla mor. Man beklagar att det inte sandats ordentligt, och det är verkligen glashalt. Jag genar över den snöbeströdda gräsmattan där gymnastikskorna får bättre grepp, och där jag kan falla mjukare. Väl nere på Torget, inne i den gigantiska gallerian, möts jag av en folkstinn mellandagsrea. Jag vänder på en femöring. På väg hemåt fylls jag av förhoppningar inför det nya året.

2018-12-29 till blogg hamn 400 pix