Ljus i mörkret!

Hej!

Nu kryper mörkret nära inpå oss. Vad kan skingra det bättre än samvaro i goda vänners lag. Samuel och hans Line bjöd bjöd på femrätters med havet som tema. En välkomponerad anrättning som fick det att vattnas i våra munnar. Som alltid när gamla vänner möts, talades det friskt om både gammalt och nytt. Nostalgitrippar i all ära, men vi var eniga om att det nya också måste få ta plats. Inte minst i texten och musiken. Det ska bli skoj att höra vad ni tycker om blandningen på Kom & Bar på fredag.


Välkomna!

2017-12-09 Hand m ring DSC07591 300px

Svartvitt!

Hej!

Antog en utmaning på nätet om sju svartvita foton. Tack vare den begränsande gråskalan kan verkligheten lyftas fram och märkligt nog bli tydligare. Som här när vi möter bokbussen. I varje kvarter dök den gröna, magiska bussen upp, punktligt, minst en gång i veckan. Den utövade, fylld av olästa berättelser, en stark dragningskraft. Det var innan internets alla underverk tuggat i sig vår tid och lust. Jag tycker att fotot av den nutida bokbussen antyder att magin finns kvar. Själv lånar jag förstås helst på bibliotekets hemsida. Det är bara att logga in, ladda ner och börja läsa på mobilen. Min senaste e-bok var Marianne Lindberg de Geers utmärkta debutroman ”På drift”.

2017-12-02 Bokbussen DSC03934 400px

Kombaren i december!

Hej!

Den 15:e december spelar vi, Bandet och jag, på KoM & Bar på Karl Johansgatan i Majorna. Karin och Maria slår upp portarna klockan 18:00. Då finns där mat och dryck för den sugne! Show time inträffar klockan 20:30. Det blir officiell premiär för lite nytt och en hel del annat. Välkomna!

2017-11-25 Kombaren 400 px

MUG!

Hej!

Var nere hos Bruce på MUG idag! Vi har känt varandra sedan tidigt sjuttiotal. På den tiden låg den nyöppnade musikaffären en halv trappa ner i Haga. Vi fattade tycke för varandra direkt. Dessutom öppnades en hel värld av gitarrer, förstärkare, pedaler och gud vet allt. Sedan dess har det runnit en hel del vatten under broarna. Och det fortsätter att rinna.
Idag var Henke, Mattias, en av Bruce döttrar med det yngsta barnbarnet i affären. En ljuvlig, liten flicka med stora ögon och livet framför sig. Morfar som jag själv är kan jag inte motstå att lägga mina armar runt dem. Det går bra. Det har alltid gått bra. I Bruce musikaffär.

2017-11-18 Bruce på MUG 400px

Gamla sånger inspirerar!

Hej!

Satt hemma och spelade igenom några av mina sånger. En som jag skrev så sent som i somras. Kanske är det fler på G. De gamla sångerna tycks på något sätt locka fram nya. Det finns ju mycket att skriva om. Mantrat lyder: Kill your darlings & Less is more. Skriver på svenska och aldrig på rutin.

2017-11-11 DSC08312 400px