En sommar som aldrig tar slut

Hej!

Vi har ställt ut den nedsuttna bäddsoffan från mitten av förra årtusendet på altanen. På så sätt blir det fler sittplatser. Alla är välkomna. På vägen hit till sommaren, stannar vi till i Växjö för att spela på Anders Skoogs trädgårdsfest. Det är för nionde året. Den höga häcken och alla träden ger en lummig ljudmiljö där människor samlas och trivs tillsammans. Musiken förenar oss. Precis som samvaron med nära och kära på altanen en ljum sommarkväll. ”Han är klädd i sin glitterkavaj, blicken är riktad mot Dimmornas kaj, någon spelar en känd melodi, c’est la vie …” Ny video, ”Ännu en sommar med dig” finns nu på youtube (TheGunnarDanielsson).

2018-07-17 DSC04287 400 px

Kung på landet - igen

Hej!

Namnet ”Solens och vindarnas ö” är i år mer passande än någonsin. Inte en endaste regndroppe på min blottade hjässa. Det är förstås knappt med foder och vatten till alla kräken. Gräsklipparna har tystnat. Frågar i byn när det var så här sist. Någon säger: ”1958!” Då var det visst också fotboll. Luften är ljum och havsvattnet lagom varmt, men marken är brun och torr. Semesterfirarens paradis är bondens mardröm. Vi gör en video till ”Ännu en sommar med dig”. Letar scener i vardagen. Det enkla är det bästa. Anstränger mig för att inte anstränga mig. Vill lyfta fram sången utan att överlasta den med bilder. Med hjälp av min fingerfärdige svärson hoppas jag kunna lägga ut en färdig video inom kort.

2018-07-12 DSC04526 400 px

Studie i rock

Hej

Rockmusiken var min ungdoms friskaste källa. Förutom att den släckte min törst så gav den mig ett förhållningssätt till livet som jag fortsatt att tillämpa. Shit happens! Med Ensamma Hjärtan fick jag möjlighet att tillsammans med likasinnade pröva mina vingar. Det var några flyende år på 70-talet när det mesta tycktes gå från bra till bättre. Nästan ingenting från den tiden finns dokumenterat på film. En videokamera var fortfarande en våt dröm för de flesta. Inte så konstigt då att jag höjde på ögonbrynen häromdagen när Janne Johansson, Ensamma Hjärtans trummis, halade upp ett USB-minne med en trettio år gammal filmupptagning. Det är sjömannen och vännen Peos 40-årskalas. Ljudet är förvånansvärt bra, med tanke på omständigheterna, och bildsekvenserna är unika. Kanske delar jag med mig på Youtube.

2018-06-23 Blogg 400 px

Sugar in the morning ...

Hej!

Jag är min fars son och går inte gärna till läkaren. Trots allt var jag där och kom ut med en diagnos. Sockersjuka sa man när jag var liten. Diabetes heter det numera. Äta rätt, motionera och ta några vita tabletter till frukost och middag. På något vis kan jag ha dragit en vinstlott ur läkarens tombola med diagnoser. Jag har blivit tvungen att leva hälsosamt. Läkaren, en man i yngre medelåldern med gles skäggväxt och begynnande kulmage, menade att vi alla borde leva som om vi hade diabetes. Min kusin Gertrud som levt länge med sjukdomen sa att.det inte var så farligt. Känner mig redan ”så mycket bättre”, för att parafrasera det populära (?) teveprogrammet.


2018-06-16 400 px

Hänryckningens dag

Hej!

Min väns yngste son tar studenten. Nybakad står han tillsammans med de andra unga och oförskräckta i fören på båten Trubaduren, som lämpligt nog lägger till där Evert Taube finns i naturlig storlek blickande västerut. Statyn är gjord i brons och konstnären heter Eino Hanski. Varje år vid sångarens födelsedag är platsen föremål för hyllningar och blommor. Idag är kajen också fylld av väntande människor med blomsterkvastar. Jag dokumenterar med min kamera. Solen står som vanligt numera högt på den klarblå himlen. Jag får jobba med skarpt ljus och mörka skuggor. En prövning som kameran består på ett fantastiskt vis. Bilderna blir varma i färgerna och återger glädjen och festen. Esaias Tegnér kallade pingst hänryckningens dag. För ungdomarnas del kan nog uttrycket användas även om denna dag då den långa, obligatoriska skolgången äntligen är avklarad.

20180610 Apor en masse px 400