Teknikens under

Hej!

Tekniken går framåt, heter det ju. Nu är datorn laddad med en ny version av hemsidesprogrammet. Helt nya möjligheter öppnar sig, precis som när Bell uppfunnit telefonen åt sin blinda hustru, eller hur det nu var. Håll i er! Fast det kan förstås dröja. Ja, tills ni måste hålla i er, alltså. Håll till godo så länge. Också inom fotograferandet händer det saker. Människor är de bästa motiven. På mitt Instagram ligger några porträtt på fint folk.
(https://www.instagram.com/thegunnardanielsson/)

.

Bara blåsa bort

Hej!

Ute viner vinden. Kanske är det sommaren som blåser bort. Eller så flyttar den sig bara en bit. Hemsidan är uppdaterad som ni kanske märkt. Historik är en ny rubrik. Där finns ett uns av min musikhistoria. Och mer kommer. Så fort man hinner. Det ska ju spelas och komponeras också. En ny låt till Ensamma Hjärtan är på gång. Den föddes under vår spelning på Styrsö. I nuet föds framtiden. Tyvärr får man ju aldrig uppleva framtiden. Den flyttas ju ständigt en bit bort, så fort man närmar sig.

2018-08-11 Image-1 400px

Ensamma Hjärtan - live

Hej!

Har lämnat en ö för en annan. Igår spelade vi, Ensamma Hjärtan, på Styrsö. Det blev både gamla och nya låtar till ackompanjemang av ett perfekt väder och inför en härlig publik. Under ”På scen” finns ett litet bildreportage.

2018-08-01 Styrsö DSC05836 400px

Sol, värme och musik

Hej!

Solen fortsätter steka medan regnet lyser med sin frånvaro. Termometern visar på över 30 grader. Idag har dock en befriande vind blåst över alvaret. Det har gjort dagen riktigt behaglig. Även förändringens vindar blåser. Fåglarnas outtröttliga kör får snart konkurrens. Anders är på väg hit med sin bas. Kanske blir det musik och sång här i trädgården redan ikväll. Det är i så fall på tiden. Jag har satt svensk text till ”Tougher than the rest”. I morgon när vi spelar för publik, ska jag, om andan faller på, prova denna version av en mina Springsteen-favoriter. Jag kallar den för ”Allt som du vill ha”. Skulle jag vilja spela in den måste jag naturligtvis ha upphovsmannens godkännande. Publiken får säga sitt.

2018-07-28 DSC02743.ARW 400 px

En sommar som aldrig tar slut

Hej!

Vi har ställt ut den nedsuttna bäddsoffan från mitten av förra årtusendet på altanen. På så sätt blir det fler sittplatser. Alla är välkomna. På vägen hit till sommaren, stannar vi till i Växjö för att spela på Anders Skoogs trädgårdsfest. Det är för nionde året. Den höga häcken och alla träden ger en lummig ljudmiljö där människor samlas och trivs tillsammans. Musiken förenar oss. Precis som samvaron med nära och kära på altanen en ljum sommarkväll. ”Han är klädd i sin glitterkavaj, blicken är riktad mot Dimmornas kaj, någon spelar en känd melodi, c’est la vie …” Ny video, ”Ännu en sommar med dig” finns nu på youtube (TheGunnarDanielsson).

2018-07-17 DSC04287 400 px