Promenad

Hej!

Vi var ute och gick. Dagens andra promenad. Också den i raskt tempo för att få fart på kropp och knopp. Det har stått lite stilla i båda ett tag. Man kan fortfarande ha sandaler på sig. Utan strumpor. Till det mössa och rock. Ett Gandhi-skynke tänkte jag om rocken. Gandhi-skynket var, som ni kanske vet, en överrock som var modern under 1940- och 1950-talen. Den var inspirerad av den indiska politikern, advokaten och frihetskämpens vita svepklädnad. Inte alls, sa vår granne. Du ser ut som Columbo. Undrar om han tyckte att jag har hans skarpsinne också? Columbos alltså.

Ett halvt sekel

Hej!

Jag är bjuden på en femtioårsfest. Som gäst och fotograf. Skönt att ha en funktion, tänker jag. Blir lätt rastlös annars. Det är en en generös och välordnad fest i lite exklusiv miljö. Jag minns när det var min tur. Det är nu snart femton år sedan. Jag och violinisten Andreas Brandt delade på scengolvet när vi gemensamt fyllde hundra år. Det var musik och uppträdanden för hela slanten. En kväll att minnas för resten av livet. Precis så som det ska vara. Idag är det skönt att inte stå i centrum. Jag tar hundratals foton och raderar säkert hälften. När jag senare överlämnar mitt album från kalaset ska jag säga till jubilaren, en älskvärd kvinna: "Nu är du på din middagshöjd. De tio kommande åren kommer att vara mer eller mindre underbara. Njut! och fortsätt att göra fantastiska saker. Hurra! Hurra!! Hurra!!!

Sommaren är kort

Hej!

Sommaren är kort sjöng en kollega till mig. Jag håller med fast betonar kort annorlunda. Det har blivit en hel del foton i sommar. Idag är årets första höstdag. Ensamma Hjärtan har varit i studion. En ny låt tar form. Den föddes på Styrsö i somras. Där visade det sig att min diabetesvänliga kosthållning gjort att byxorna höll på att trilla av mig mitt under spelningen. Jag började improvisera inför en stor och entusiastisk publik: "Ännu ett hål i svångremmen". Byxorna kom på plats och resten av sången skrev jag klar vid ett annat tillfälle.

Suddiga bilder

Hej!

Att en kamera idag tar bilder som är långt skarpare än ögat är ingen nyhet. Lustigt nog är det just tekniken i dessa kameror som möjliggör mitt senaste projekt, att ta suddiga bilder. Med de speciella inställningar jag gör, målar jag på dagen akvarell och på natten olja.

Teknikens under

Hej!

Tekniken går framåt, heter det ju. Nu är datorn laddad med en ny version av hemsidesprogrammet. Helt nya möjligheter öppnar sig, precis som när Bell uppfunnit telefonen åt sin blinda hustru, eller hur det nu var. Håll i er! Fast det kan förstås dröja. Ja, tills ni måste hålla i er, alltså. Håll till godo så länge. Också inom fotograferandet händer det saker. Människor är de bästa motiven. På mitt Instagram ligger några porträtt på fint folk.
https://www.instagram.com/thegunnardanielsson/