Vårstädning

Hej!

Var inne hos Andreassons Musik. De finns ju numera, som ni säkert vet, på Odinsgatan. Man känner sig alltid lika välkommen. Den här gången hade jag med mig lite grejer från mitt vårstädade pedalbord. Tycker inte om att ha en massa saker som jag inte använder. Bättre då att byta in och skaffa sådant man verkligen behöver. På tisdag går Ensamma Hjärtan in i studion, och färdigställer två nya spår till en kommande LP. Dels "Världen i min hand", där vi ökade tempot från 100 till 107 BPM . Helt perfekt, visade det sig. Det andra numret blev rent magiskt, och det kan hända att vi nu kan pensionera "Alternativ blues" till förmån för denna nya sång: "För lite av allt och för mycket av ingenting alls".

2019-05-11 DSC02665 till blogg

Klackarna i taket

Hej!

"Sveriges bästa liveband" säger annonseringen inför lördagens spelning på hotell Gästis i Varberg. Bra tryck blev det hur som helst. Ljudet var tätt och tungt, och mixaren, Kevin gjorde en säker insats. Publiken var med på noterna, uppvärmda som de var av Sven Wollter, som sjöng "Svarta tupp när du hörs gala, då gryr frihetens timme … , ackompanjerad av Jonsereds Proggorkester. Jag skänkte en tanke till min saliga mor, som menade att klackarna skulle vara i taket. En live-video blev det också. "Ska vi ha det så här" finns på min Youtube-kanal.

2019-05-04 sven wollter 400 px

Skogens alla träd

Hej!

När allting klarnar. Efter att ha irrat runt i dimman, och inte sett handen framför mig. Och så plötsligt bryter ljuset igenom. Min senaste skapelse, Ensamma Igen, är nu inspelad, mixad och klar. Den har en refräng som inte går bort, ens med stålull, säger vännen Claes O i Stockholm. Nu finns den på nätet för lyssning och nedladdning.

2019-05-04 DSC03921 träd skog 400 px

Ensamma igen

Hej!

Nu är vi ensamma igen! sjöng jag. Tommy, Janne och Kalle var med på noterna. Ensamma Hjärtan var åter tillsammans i Nite studio. Tre låtar blev det, allt som allt. Nu är det dags att mixa och fila på detaljerna. Kanske blir det en bra början, på något nytt. Vi får se. Roligt hade vi i iallafall. Och bra lät det!

2019-03-31 ishockeyspelare macro 400 pix

Världen i min hand

Hej!

Så var det dags igen. En ny låt ska spelas in. Ja, egentligen rör det sig om en trettio år gammal komposition som fallit i glömska. Det var Janne, (han har bättre ordning på det förflutna än jag), som hittade en inspelning från början av 90-talet. Det lät förvånansvärt aktuellt, med en bra melodi och en stark refräng. Dock tyckte jag inte om verserna. Kanske var det därför vi en gång övergav projektet. Nu har jag skrivit nya verser, bytt tonart, och på lördag går vi, Ensamma Hjärtan, in i Tommy Nattas magiska studio och spelar in "Världen i min hand".

2019-03-16 till blogg 400 px