MUG!

Hej!

Var nere hos Bruce på MUG idag! Vi har känt varandra sedan tidigt sjuttiotal. På den tiden låg den nyöppnade musikaffären en halv trappa ner i Haga. Vi fattade tycke för varandra direkt. Dessutom öppnades en hel värld av gitarrer, förstärkare, pedaler och gud vet allt. Sedan dess har det runnit en hel del vatten under broarna. Och det fortsätter att rinna.
Idag var Henke, Mattias, en av Bruce döttrar med det yngsta barnbarnet i affären. En ljuvlig, liten flicka med stora ögon och livet framför sig. Morfar som jag själv är kan jag inte motstå att lägga mina armar runt dem. Det går bra. Det har alltid gått bra. I Bruce musikaffär.

2017-11-18 Bruce på MUG 400px

Gamla sånger inspirerar!

Hej!

Satt hemma och spelade igenom några av mina sånger. En som jag skrev så sent som i somras. Kanske är det fler på G. De gamla sångerna tycks på något sätt locka fram nya. Det finns ju mycket att skriva om. Mantrat lyder: Kill your darlings & Less is more. Skriver på svenska och aldrig på rutin.

2017-11-11 DSC08312 400px

Mandolaman!

Hej!

Så kom den fram igen, mandolan. Ett fint instrument, byggt av Mikael Sandén.
Mandolans klang är, likt den tolvsträngade gitarrens, stor och övertonsrik. De åtta strängarna är liksom mandolinens parstämda. Det var längesedan jag spelade på den, så jag låter fingrarnas muskelminne visa vägen. Jag har valt att stämma ner de två tunnaste strängarna till tonen D. På så sätt får jag en öppnare klang. Vissa ackord blir dock svårare att greppa.
Införskaffandet av instrumentet inspirerade mig en gång till nya, djärva sånger. Jag hoppas och tror på mer av den varan. Framöver.

2017-11-03 Ordn och snyggh 400 px DSC03419

Bara blåsa bort!

Hej!

Nattens stormbyar har tagit med sig de flesta löven och trädens grenar spretar nakna mot en klarblå hösthimmel. Själv har jag suttit inne hela dagen och lekt med gitarren. Den har en liten och behändig kropp, ett stort och varmt ljud och är byggd i nordöstra Finland av Olav Loef. En gång stod också de träd som virket är hämtat ifrån till gitarren och såg sina blad blåsa bort. Så till våren börjar allt på nytt. Med nya, saftiga, gröna blad. I ett evigt kretslopp. Precis som loop-pedalens magiska gitarrslinga.

2017-10-28 400 px DSC03446

Höst!

Hej!

Så kom hösten med sitt milda lugn och starka färgprakt. Och en oktobersol som värmde utan att bränna. Utanför fönstren singlar löven ner från träden. Det känns redan längesen vi spelade på galleri Uddenberg på terminens första vernissage. Jag provade de flesta av mina nya låtar på publiken och gensvaret lät inte vänta på sig. Anders Christensson på bas och Becke Hinnersson kom som vanligt förbi och drog några av sina uppskattade flöjtsolon.

2017-09-08 Uddenberg 200 px