Decemberljus
07/12/19 23:35
Hej!
Vi är gamla och nya vänner som ses runt en trerättersmiddag. Hemgjorda fiskbullar av finmalen färs, pepparrot blandat med rödbetor och tunt skivade morötter i syrligt lökspad. Smakrikt och annorlunda. Huvudrätten, en välkryddad bouillabaisse som vi glufsar i oss med vitt bröd. Mustig men mild mot magen. Fisk, räkor, kräftor, musslor och allt vad havet har att bjuda. Förutom plast. Till efterrätt glass, vispgrädde, björnbär och kolasås, för de som inte har diabetes. Typ två! Kaffe med en skvätt mjölk blir det perfekta slutackordet. Visserligen serveras både vin, punsch, whisky och rom, men jag får, liksom Obelix som höll på att drunkna i trolldrycken, inte smaka något starkare än en sockerfri cola. Hur som helst en trevlig fest med skvaller, skrönor och andra intressanta samtal. Ansikte mot ansikte. Jag ställer kameran på bordet. Knäpper ett foto. Av en händelse. Decemberljus.
Vi är gamla och nya vänner som ses runt en trerättersmiddag. Hemgjorda fiskbullar av finmalen färs, pepparrot blandat med rödbetor och tunt skivade morötter i syrligt lökspad. Smakrikt och annorlunda. Huvudrätten, en välkryddad bouillabaisse som vi glufsar i oss med vitt bröd. Mustig men mild mot magen. Fisk, räkor, kräftor, musslor och allt vad havet har att bjuda. Förutom plast. Till efterrätt glass, vispgrädde, björnbär och kolasås, för de som inte har diabetes. Typ två! Kaffe med en skvätt mjölk blir det perfekta slutackordet. Visserligen serveras både vin, punsch, whisky och rom, men jag får, liksom Obelix som höll på att drunkna i trolldrycken, inte smaka något starkare än en sockerfri cola. Hur som helst en trevlig fest med skvaller, skrönor och andra intressanta samtal. Ansikte mot ansikte. Jag ställer kameran på bordet. Knäpper ett foto. Av en händelse. Decemberljus.