Gott Nytt År

Hej!

Så var det dags. Årets sista och nästa års första dag möts. Det har börjat ljusna. Vi går mot bättre tider, sjöng redan Lundell på sin tid. Själv påstår jag att man måste börja någonstans. Så det är bara att sätta igång. För lata svin är marken alltid frusen, sägs det. Kung Bore har dock ännu inte anlänt. Och för min del kan han gärna dröja. Kanske slipper vi sätta på oss broddar i år. En lisa för den åldrande befolkningen. Innan man vet ordet av bygger väl fåglarna åter bo utanför fönstret. Gott nytt år!


2019-12-30 till blogg 400 pix

En Annan Dag

Hej!

MNW-50-1969-2019. En CD-box med totalt 405 remastrade låtar. Recensenten på DN lyfter fram 5 spår från de 21 skivorna. En av dessa, Alternativ Blues, är min egen gamla dänga från mitten av sjuttiotalet. Nils Hansson skriver att Ensamma Hjärtan gör en svårslagen stökrock om alla ständiga val. Det är roligt att få en smula upprättelse så här långt senare. Någon gång under nästa år släpper vi en samling nyskrivna sånger.

2019-12-25 igelkott 400 px

Decemberljus

Hej!

Vi är gamla och nya vänner som ses runt en trerättersmiddag. Hemgjorda fiskbullar av finmalen färs, pepparrot blandat med rödbetor och tunt skivade morötter i syrligt lökspad. Smakrikt och annorlunda. Huvudrätten, en välkryddad bouillabaisse som vi glufsar i oss med vitt bröd. Mustig men mild mot magen. Fisk, räkor, kräftor, musslor och allt vad havet har att bjuda. Förutom plast. Till efterrätt glass, vispgrädde, björnbär och kolasås, för de som inte har diabetes. Typ två! Kaffe med en skvätt mjölk blir det perfekta slutackordet. Visserligen serveras både vin, punsch, whisky och rom, men jag får, liksom Obelix som höll på att drunkna i trolldrycken, inte smaka något starkare än en sockerfri cola. Hur som helst en trevlig fest med skvaller, skrönor och andra intressanta samtal. Ansikte mot ansikte. Jag ställer kameran på bordet. Knäpper ett foto. Av en händelse. Decemberljus.


2019-12-07 akvarell DSC08100