Ännu en sommar med dig!

Hej!

Så var den klar då! Min nya sång: ”Ännu en sommar med dig”. Inspelad och mixad av Tommy Natta i Nite studio. Förutom jag själv på gitarr och sång, är det Kalle Årman på bas och Janne Johansson på trummor. Anders, en nyfunnen bekantskap, spelar ett underbart, sparsmakat piano. Tommys elgitarrer, stämsång och mästerliga produktion är förstås oumbärliga. Nu hoppas jag att min vän i Stockholm, Claes Olsson, kan få den spelad, åtminstone i vår egen public-service-radio. Det är emellertid lättare sagt än gjort. På radion spelas ju det som redan är populärt. Men för att något ska bli populärt måste det ju spelas i radion, såå …

2018-05-26 DSC02481 400 px

Väskans vikt

Hej!

Det går snabbt nu på alla fronter. Den senaste tekniken har definitivt ett bästföredatum. Väskan har längre livslängd än själva datorn. I dessa tankar beger jag mig till den lilla fotoaffären på Avenyn för att se på en kameraväska. Här får jag den personliga service som livet lärt mig att uppskatta och jag kan känna på de olika modellerna. Förälskar mig genast i en mattsvart variant med läderdetaljer i brunt. Den ser slitstark ut. Provar att stoppa ner kameran med påskruvad lins. Som en smäck! Stryker med handen över den tåliga segelduken. Kanvas, om man så vill. Om sex, sju år när den fantastiska kameran inte längre är fullt så fantastisk, kommer väskan fortfarande att prestera. ”Det är livstidsgaranti”, säger Adam och ler.


2018-05-20 Bloggbild 300px

Ensamma Hjärtan

Hej!

Knappt hade gitarren hunnit svalna efter fredagskvällens spelning på min vän Roy Uddenbergs galleri, innan det var dags igen. Jag fick en ny låtidé i huvudet. Det är nästan alltid refrängen som kommer först. Så även denna gång. Verserna kan få ta sin tid, men finns det bara en bra refräng så är saken klar. Ibland kan det ta flera år, förstås. Som när jag skrev ”Som sommaren”. Refrängen blev liggande i en byrålåda tills jag skrev en annan sång som hade sju verser men saknade refräng. ”… Jag skrev en sång om alltihop som senare fick kortas ner till svårbegriplig text med en lättrallad refräng …” Min nya sommarsång har en betydligt kortare historia. Häromdagen var vi i Nite Studio och spelade in den. Jag, Tommy Natta, Kalle Åhrman och Janne Johansson. Grabbarna från Ensamma Hjärtan.


2018-05-11 Glasskiosk ORG_DSC01854 400px