Gapet

Hej!

Det är hos de unga framtiden vilar. Om den nu vilar vill säga. Vilar gör iallafall inte Lina, som nyligen öppnat kafé Gapet i Majorna. På Älvsborgsgatan bjuder hon på hembakat bröd, hemkokt marmelad, ett mycket gott kaffe från ett lokalt rosteri och sist men inte minst, på en varm och god atmosfär i en ljus och luftig miljö. Där fick jag en härlig start på söndagen, i gott sällskap av helglediga cafégäster och solsken från en höstsol som ännu inte givit upp hoppet. Ger upp hoppet gör inte vi heller, tvärtom. Det verkar som att det mesta bara kan bli bättre.

2019-10-05 400 px lina gapet

Höst

Hej!

"Ser unga och gamla som sjunker i dyn, häxor brinner på bål … Mäktige mannen bygger en mur, ingen fattig kan ta sig förbi, Innanför muren i en skottsäker bur sitter han säker och fri … En ögonblicksbild från denna tid, skam går på torra land, Med var sin skärm att spegla oss i slipper vi se på varann … Står på perrongen där andra har stått, kan gå fel om man man gör rätt, Hoppas att tåget inte har gått, I handen en enkel biljett … Haltande gryta, kokande vals, för lite av allt för mycket av ingenting alls …"

2019-10-05 e h för lite av alllt

Sommaravslutning

Hej!

Söndagen den förste september avslutade Ensamma Hjärtan sommaren på herrgårdscenen i Jonsered. Gamla och nya låtar togs emot väl av publiken. Några ligger ute på Youtube. Håll till godo: Ska Vi Ha Det Så Här? Länge Länge Kärlek På Tåg.

2019-09-08 olja hos pekka 400 px

Doktor Glas

Hej!

Det är inte alla förunnat att bli hyllade av sin samtid. Tänker på en roman skriven i början av 1900-talet, och som fascinerar än idag. En dagboksroman skriven ur en enda människas perspektiv, medicine licentiat, Doktor Glas. Det stilistiskt briljanta, förtätade dramat utspelar sig under ett halvårs tid. Huvudpersonen begår, av kärlek till en kvinna, ett mord, Dåtidens läsare chockerades av avsaknaden av skuldkänslor. Liksom idag identifierade man säkert författaren med hans rollfigur. Hjalmar Söderberg var, trots att han aldrig själv mördat någon, plötsligt Doktor Glas.

2019-06-22 doktor glas 400 px

Blues

Hej!

Magnus tycker att jag ska skriva några blueslåtar. Med Tommy Nattas Fender Stratocaster Monster Relic i nävarna går det som på räls. Har redan snott ihop två klassiker in spe. Båda i E-dur. Förmodligen den bästa bluestonarten, åtminstone vad det gäller gitarr. Texten till den ena är baserad på en sann historia. Jag går i mina drömmar på Drottningtorget, och ser inte spårvagnen, i hög fart på väg emot mig. Den passerar mig med en hårsmån. När jag darrat färdigt kommer orden. "Om jag tar ett steg åt fel håll är jag död".

2019-06-15 ensamma hjärtan 400 px