Gott Nytt År

Hej!

Så var det dags. Årets sista och nästa års första dag möts. Det har börjat ljusna. Vi går mot bättre tider, sjöng redan Lundell på sin tid. Själv påstår jag att man måste börja någonstans. Så det är bara att sätta igång. För lata svin är marken alltid frusen, sägs det. Kung Bore har dock ännu inte anlänt. Och för min del kan han gärna dröja. Kanske slipper vi sätta på oss broddar i år. En lisa för den åldrande befolkningen. Innan man vet ordet av bygger väl fåglarna åter bo utanför fönstret. Gott nytt år!


2019-12-30 till blogg 400 pix

En Annan Dag

Hej!

MNW-50-1969-2019. En CD-box med totalt 405 remastrade låtar. Recensenten på DN lyfter fram 5 spår från de 21 skivorna. En av dessa, Alternativ Blues, är min egen gamla dänga från mitten av sjuttiotalet. Nils Hansson skriver att Ensamma Hjärtan gör en svårslagen stökrock om alla ständiga val. Det är roligt att få en smula upprättelse så här långt senare. Någon gång under nästa år släpper vi en samling nyskrivna sånger.

2019-12-25 igelkott 400 px

Decemberljus

Hej!

Vi är gamla och nya vänner som ses runt en trerättersmiddag. Hemgjorda fiskbullar av finmalen färs, pepparrot blandat med rödbetor och tunt skivade morötter i syrligt lökspad. Smakrikt och annorlunda. Huvudrätten, en välkryddad bouillabaisse som vi glufsar i oss med vitt bröd. Mustig men mild mot magen. Fisk, räkor, kräftor, musslor och allt vad havet har att bjuda. Förutom plast. Till efterrätt glass, vispgrädde, björnbär och kolasås, för de som inte har diabetes. Typ två! Kaffe med en skvätt mjölk blir det perfekta slutackordet. Visserligen serveras både vin, punsch, whisky och rom, men jag får, liksom Obelix som höll på att drunkna i trolldrycken, inte smaka något starkare än en sockerfri cola. Hur som helst en trevlig fest med skvaller, skrönor och andra intressanta samtal. Ansikte mot ansikte. Jag ställer kameran på bordet. Knäpper ett foto. Av en händelse. Decemberljus.


2019-12-07 akvarell DSC08100

Deja vu

Hej!

Du har redan varit där? Känslan infinner sig allt oftare. Någon kanske skulle säga att man blivit gammal och gaggig. Hur som helst, minnen från barndomen väller fram. Min första gitarr var en jesusknäppare, dvs en nylonsträngad gitarr. Jag ville förstås ha stålsträngar som alla mina idoler hade på sina elgitarrer. I början var det "Dra, dra min gamla oxe allt vad du förmår" som gällde, med alla fingrarna engagerade i något sorts invecklat spel som jag än idag inte begriper. Jag fick en stålsträngad gitarr till sist. Skrev sånger, ibland bara titlar. Kollegieblock fylldes, mest med nonsens. Gav inte upp.


2019-11-30 gitarr DSC08054

Vi rullar in på jul, på jul, på juledan

Hej!

Vad ska vi göra med vår tid, dagarna som avlöser varann? Nyss fick vi en timme extra. Hoppas att ni utnyttjade den väl. Kanske bestämmer sig regeringen för att låta oss behålla den, med en evig vintertid som följd, eller så får vi ge bort den i vår igen, precis som vi brukar. Hur det än blir, så blir det bra. Nu har vi arton nya Ensamma Hjärtan-sånger på Tommy Nattas mixerbord. Tanken är att dessa, i sinom tid, ska ges ut, eventuellt på en exklusiv Vinyl-skiva. Hjulen spinner och snart är det jul.

2019-11-22 till blogg 400 px